Inleiding

Al jaren hou ik er van om op een verantwoorde wijze, sportief bezig te zijn in de natuur. Tot op heden doe ik dat door wandelen en skiën. Ook het water heeft altijd mijn aandacht getrokken. Vroeger was ik dan ook elk vrij uurtje te vinden op de maas-plassen met mijn surfplank.

Ik was dan ook al een tijdje aan het zoeken naar een manier om het sportieve, het water en de natuur met elkaar te combineren. Al gauw kwam ik terecht bij het kanoën, en dan in het bijzonder de Canadees. Op deze manier kon ik op een sportieve manier lekker rustig van de natuur genieten, zonder hieraan afbreuk te doen.

Het enige wat ik nodig had was een kano. Na wat rond geneuzeld te hebben op het Internet, kwam ik toch steeds weer terug bij de houten (handgemaakte) kano’s. Ik ben toen nog een hele tijd aan het zoeken geweest naar het juiste model; klassiek uiterlijk, stabiel (want de hond moet meekunnen) en technisch modern. Ik heb lang op het punt gestaan om de Prospector te gaan bouwen, tot ik op het laatste moment uitkwam bij de site van “The Newfound Woodworks” (www.newfound.com). Hier viel mijn oog direct op de Traveler. Ik heb dan ook nog dezelfde avond via Internet de tekeningen besteld samen met het boek “Illustrated Guide to Wood Strip Canoe Building” van Suzan van Leuven.

Als het varen met de Traveler half zo leuk is als het bouwen van de Traveler, dan staat mij nog een heel mooie tijd te wachten.

Ik hoop dat jullie bij het lezen van deze website net zoveel plezier beleven als ik aan het bouwen van de Traveler.

Joost Steuten.