Inleiding

Het bouwen van de Traveler in 2007-2008 was een geweldige start van mijn liefde voor de Canadese kano. Niet alleen het bouwen maar ook het varen in een Canadees, en dan met name de Traveler, heeft mijn leven in positieve zin veranderd. Ik neem dan ook regelmatig deel aan kano tochten of weekenden en geniet van de vele positieve reacties die ik krijg over de Traveler.

De Traveler is niet alleen een fantastische kano om tandem in te varen, maar kan ook prima solo gevaren worden. Het blijft echter wel een "grote" kano om alleen te varen. Ik ben dan ook al een tijdje aan het zoeken naar een solo kano die aan mijn wensen voldoet. Het moet uiteraard weer een technisch moderne kano zijn met een klassiek uiterlijk. De bow en de stern moeten laag zijn i.v.m. de wind en er moet toch enige vorm van stabiliteit aanwezig zijn.

Na het internet van voor naar achter en van links naar rechts te hebben afgezocht ben ik uiteindelijk toch weer bij "The Newfound Woodworks" terecht gekomen. De Voyager is een kano die aan al mijn wensen voldoet.

Ik hoop dat de Voyager mij evenveel plezier gaat brengen dan de Traveler dat altijd heeft gedaan. Op de bouwpagina's van de Voyager kun je weer de vorderingen bijhouden.

Joost Steuten.