Inleiding

Sinds ik met de kano steeds vaker meerdaagse tochten maak, was ik op zoek naar een tent die goed mee te nemen is in de kano. Verder moet  ik in de tent rechtop kunnen staan, en ik moet de tent snel, alleen, op kunnen zetten onder (praktisch) alle weersomstandigheden. Een laatste eis was dat het een tent van degelijke kwaliteit moet zijn die ook bij slecht weer goed onderdak bied.

Als je een tent zoekt die je alleen kunt opzetten, kom je al gauw terecht bij de kleinere tenten waar je kruipend in, en kruipend uit moet. Ga je kijken naar een tent waar je in kunt staan en zitten, dan kom je al gauw uit bij een grotere tent, die alleen bijna niet op te zetten is, of waar je uren mee bezig bent voordat hij fatsoenlijk staat.

Toen ik vorig jaar op het open kano treffen in Ossenzijl was, zag ik diverse TenTipi tenten staan. In eerste instantie vond ik het een beetje een kinderachtige tent. Maar bij navraag bleken het zeer degelijke en ruime kwaliteits tenten te zijn uit Zweden, die precies aan mijn eisen voldeden. Het was een kwalitatieve tent, hij is zeer snel (5 min) alleen op te zetten, ik kan er rechtop in staan en bij slecht weer ook nog op een stoel in zitten, en hij kan goed mee in de kano.

Na een beetje navraag kwam ik terecht bij de firma Moosecamp in Ede, waar ik de tipi heb gekocht. Ik heb gekozen voor het type Safir- 7- CP.

Op deze manier kwam ik ook in contact met het tipi camp, dat enkele keren per jaar door de firma Moosecamp wordt georganiseerd. Op het tipi camp worden alleen mensen met een tipi tent, van eender welk merk, toegelaten. Verder worden er allerlei dingen georganiseerd door de deelnemers zelf. Je moet hierbij denken aan boogschieten, houtsnijden, boom kappen, sieraden maken, muziek bij het kampvuur, GPS tochten, etc. Meedoen mag maar is niet verplicht. Het is altijd een erg leuke bijeenkomst waar ik met plezier naar toe ga. Voor mij is het een soort nieuwe hobby geworden.

 

Joost Steuten.