Burton
oktober 2011

12-10-2011

Het spuitwerk van het dashboard viel een beetje tegen. Er zaten, vond ik, teveel stofdeeltjes in de lak. Ik heb dan ook het geheel een week laten uitharden , vervolgens waterproof geschuurd en opnieuw gespoten. Het resultaat mag er zijn. Nog even laten uitharden en dan kan het gemonteerd worden in de Burton. Ook aan het stuur heb ik weer de nodige uurtjes besteed. Toen de epoxy lijm was uitgehard, heb ik het stuur glad geschuurd. De boven en onderzijde met de bandschuurmachine, de buitenkant met een schuurschijf op de draaibank en de binnenzijde (voor zover mogelijk) met een lamellen schuurrol op de boormachine. Voor de afrondingen heb ik een kantenfrees gebruikt en de rest met de hand geschuurd. Al met al een hele karwei maar een mooi resultaat. Vervolgens heb ik het RVS gedeelte afgeplakt en de rest in de blanke lak gezet. Nadat deze droog was heb ik hem geschuurd (korrel 150) en opnieuw gelakt.
Ook de kabelboom begint al aardig vorm te krijgen. Ik werk in principe met 3 kleuren draad; zwart voor de massa, rood voor de batterij +, en blauw voor de contact +. Alle draadjes worden goed gemerkt, en dit is weer terug te vinden op de schema's.

16-10-2011

Deze week heb ik de kabelboom afgemaakt. Het is een flinke bundel draadjes geworden. Hopelijk lukt het straks nog om alles aan te sluiten. Daarnaast heb ik het hoofd-deel van het dashboard klaar gemaakt. Alle klokjes, schakelaars en lampjes zijn gemonteerd en aangesloten (tot aan de stekker). Als straks de kabelboom in de auto ligt hoef ik daar alleen nog maar stekkers aan te maken en kan deze worden ingeplugd.
Komende week hoop ik het andere deel (middenconsole) van het dashboard zo ver af te maken dat dit gemonteerd kan worden.

26-10-2011

Ook de middenconsole is inmiddels gereed en gemonteerd in de Burton. Het begint nu toch echt ergens op te lijken. Vervolgens heb ik de kabelboom in de auto gemonteerd en hier en daar (al dan niet provisorisch) vastgezet. Bij de doorvoer door het schutbord heb ik een stukje binnenband van een vrachtauto om de kabelboom gedraaid zodat deze niet op het scherpe polyester ligt. Op dit moment ben ik bezig met het aansluiten van alle draadjes van de kabelboom. Ik ben begonnen met de kabels die op de B+, C+ en massa komen. Daarna ga ik eerst het motor compartiment aansluiten, zodat ik de auto kan starten en ik de overige functies meteen kan testen nadat deze zijn aangesloten.
Verder heb ik nog een adapter gedraaid om het stuur op de snelkoppeling te monteren. Via via heb ik hiervoor een plaat aluminium van 15 mm dik op de kop kunnen tikken. Het was even zoeken maar uiteindelijk toch gelukt.